België

België

Algemene voorwaarden voor producten en services

Ohme Algemene Voorwaarden voor de levering van Producten en Diensten (hierna te noemen de “Voorwaarden”)

WIJ BIEDEN U EEN SERVICE WAARMEE U HET OPLADEN VAN uw ELEKTRISCHE AUTO KUNT REGELEN EN OPTIMALISEREN VOLGENS DE VOORKEUREN EN OPLAADSCHEMA’S DIE U HEBT INGESTELD DOOR OHME PRODUCTEN TE GEBRUIKEN. WIJ HEBBEN HIERONDER DE VOORWAARDEN UITEENGEZET WAARONDER WIJ ALLE OHME PRODUCTEN LEVEREN EN DEZE SERVICE AAN U VERLENEN.

BELANGRIJKE OPMERKING:

We raden u aan een kopie van deze Voorwaarden af te drukken voor toekomstige raadpleging.

Let bij het lezen van deze Voorwaarden vooral op het volgende:

 • Waarom hebben we deze voorwaarden nodig?
 • Onze kosten;
 • Je Ohme-product retourneren;
 • Ondersteuning en contact met ons opnemen;
 • Wijzigingen in deze Voorwaarden;
 • Beperkingen op uw gebruik van de Ohme Producten;
 • Onze verantwoordelijkheid tegenover u; en
 • De service beëindigen.

1. Informatie over ons.

1.1. Als je je Ohme Product in België koopt, of geregistreerd staat of woonachtig bent in België, dan is je overeenkomst met Ohme Operations Ireland Limited, met statutaire zetel in Unit 74, Penrose Wharf, Penrose Quay, Co. Cork, Cork T23HF51, Republiek Ierland, geregistreerd in het Belgische handelsregister onder nummer 0770.775.856, en met telefoonnummer 00 353 21 601 0311, en e-mailadres [email protected].

In elk geval wordt de relevante Ohme entiteit in deze voorwaarden aangeduid als “Ohme”, “wij”, “ons” of “onze”.

2. Ons contract met u.

2.1. Deze Voorwaarden zijn van toepassing op elke bestelling die je plaatst voor de levering van Ohme Product(en) door ons of een Ohme-partner aan jou en je gebruik van de Service (hieronder gedefinieerd). Er worden geen andere voorwaarden geïmpliceerd door de handel, gewoonte, praktijk of verloop van de handel.

3. Wat we doen.

3.1 Wij willen u in staat stellen geld te besparen, het milieu te bevorderen en de levensduur van de batterij van uw elektrische voertuig te verlengen door u te helpen de timing en snelheid van het opladen te regelen wanneer u uw elektrische voertuig oplaadt.

3.2. We doen dit door het leveren van Ohme intelligente EV producten (“Ohme Producten”) die gebruikt moeten worden met onze mobiele software applicatie ‘Ohme – Intelligente EV lader’ en integraties met apparaten zoals de Ohme Alexa Skill (“App”) om op afstand je voorkeursprofiel in te stellen voor het opladen van de batterij van je elektrische voertuig (“Service”).

4. Waarom hebben we deze voorwaarden nodig?

4.1. Waar we verwijzen naar “u” in deze Voorwaarden betekent dit elke persoon die een Ohme Product koopt en toegang heeft tot of gebruik maakt van de Service en/of de Website en elke persoon die een account bij ons aanmaakt (zie de ‘Hoe krijg je toegang tot de Service?’ sectie hieronder voor meer informatie).

4.2. Deze Voorwaarden zijn van toepassing op de toegang tot en het gebruik van de Website, de App, de aankoop van Ohme Product(en) en je gebruik van de Dienst en vormen samen met de Ohme Mobiele Applicatie Gebruikersvoorwaarden (“App Voorwaarden”) die hier beschikbaar zijn https://www.ohme-ev.com/be-nl/mobiele-app-gebruiksvoorwaarden het contract tussen jou en ons.

4.3. De App Voorwaarden zullen naast deze Voorwaarden van toepassing zijn wanneer u de App gebruikt om toegang te krijgen tot de Service.

4.4. De App Voorwaarden bevatten ook belangrijke informatie over de beperkingen van onze verantwoordelijkheden met betrekking tot de inhoud van derden en beperkingen op uw gebruik van de App. Deze bepalingen zijn ook van toepassing op de werking van de Website. Lees deze zorgvuldig door voordat u de Website of de App gebruikt.

4.5. Ons Privacybeleid is hier beschikbaar https://www.ohme-ev.com/be-nl/privacybeleid (en legt uit hoe we je persoonlijke gegevens kunnen gebruiken in relatie tot de Website, de Service, de App en je aankoop van de Ohme Product(en).

5. Hoe krijgt u toegang tot de service?

5.1. Wanneer je een Ohme Product ontvangt moet je de App downloaden en een gebruikersaccount (“Account”) aanmaken om toegang te krijgen tot de Dienst.

5.2. U moet de inloggegevens van uw account vertrouwelijk behandelen. U bent verantwoordelijk voor alle activiteiten die plaatsvinden onder uw Account.

5.3. Alle informatie die u invoert in uw Account of de App, inclusief informatie over voertuigregistratie, moet te allen tijde correct zijn.

5.4. Als u weet of vermoedt dat iemand anders dan u kennis heeft genomen van de inloggegevens van uw account, breng ons dan zo snel mogelijk op de hoogte door een e-mail te sturen naar [email protected].

5.5. Alle informatie in uw Account en gegenereerd door uw gebruik van de App zal voor ons beschikbaar zijn.

5.6. We kunnen uw account op elk moment, zonder voorafgaande kennisgeving, uitschakelen als we ontdekken dat uw account wordt gebruikt op een manier die niet in overeenstemming is met deze Voorwaarden.

6. Hoe gebruikt u de service?

6.1. Je kunt oplaadschema’s maken op basis van je dagelijkse routine en het opladen van je voertuig controleren. Houd er rekening mee dat de App automatisch een laadprofiel kan bijwerken als het vaststelt dat het door u gekozen laadschema niet haalbaar is binnen het gegeven tijdsbestek.

6.2. Laadschema’s op basis van kosten zijn alleen van toepassing als je een elektriciteitstarief op basis van tijdverbruik gebruikt bij het laadpunt.

6.3. De Service kan het opladen ook aanpassen op basis van de omstandigheden van het elektriciteitssysteem.

6.4. Ohme Product(en) zijn ontworpen om te werken in coördinatie met de vraag van het elektriciteitsnet en de oplaadstroom kan voor korte periodes worden beperkt om de vraag naar elektriciteit te beheren.

7. Ondersteuning en contact met ons opnemen.

7.1. Als je problemen ondervindt bij de aankoop van het/de Ohme Product(en), het gebruik van de Website, de Service of het/de Ohme Product(en) kun je contact met ons opnemen via de geïntegreerde chatfunctie van de App die beschikbaar is tussen 10:00 tot 19:00 CEST (09:00 tot 18:00 (GMT)) of stuur een e-mail naar ons ondersteuningsteam op [email protected].

7.2. Wij kunnen u van tijd tot tijd vragen om korte enquêtes in te vullen wanneer u inlogt op de App om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren en problemen met de App of Website op te lossen.

8. Onze kosten.

8.1. De prijs van onze Ohme Product(en) (inclusief BTW) zal de prijs zijn die wordt aangegeven op de bestelpagina’s wanneer je je bestelling plaatst of zal aan je worden gecommuniceerd door ons of een Ohme partner voordat het contract wordt gesloten.  Alle prijsinformatie kan worden gewijzigd.

8.2. Doorlopende GSM-verbindingskosten zijn inbegrepen in de prijs van elke kabel of wandoplader die voor 1 maart 2020 is besteld, gedurende de levensduur van het product. Doorlopende GSM-verbindingskosten voor 3 jaar zijn inbegrepen in de prijs van elke kabel of wandoplader die op of na 1 maart 2020 wordt besteld. Lopende GSM connectiviteitskosten die zijn inbegrepen in de prijs van elke kabel of wandlader besteld op of na 1 juli 2020 zullen worden aangegeven op de bestelpagina’s wanneer je je bestelling plaatst of zullen aan je worden gecommuniceerd door ons of een Ohme partner voordat het contract wordt afgesloten.

8.3. We brengen momenteel geen kosten in rekening voor het downloaden van de App of voor het gebruik van de Service.

8.4. We kunnen besluiten om in de toekomst kosten in rekening te brengen voor het downloaden van de App of het gebruik van de Dienst. We zullen u altijd van tevoren op de hoogte stellen van wijzigingen in onze tarieven en u de mogelijkheid geven om te beslissen of u gebruik wilt blijven maken van de Service.

9. Een bestelling plaatsen en hoe te betalen.

9.1. Je kunt Ohme Product(en) van ons kopen door een bestelling te plaatsen via onze Website (als deze service beschikbaar is in jouw land) of via een van onze Ohme partners.

9.2. Als je een Ohme Product koopt via onze Website, volg dan de aanwijzingen op het scherm om een bestelling te plaatsen.

9.3. In ons bestelproces kun je eventuele fouten controleren en corrigeren voordat je je bestelling aan ons doorgeeft. Elke geplaatste bestelling is een aanbod van jou om Ohme Product(en) te kopen onder deze Voorwaarden. Controleer de bestelling zorgvuldig voordat u deze bevestigt. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je bestelling volledig en juist is.

9.4. Je ontvangt een e-mail van ons om te bevestigen dat we je bestelling hebben geaccepteerd. In deze e-mail wordt verwezen naar het bestelnummer dat we toekennen wanneer we je bestelling accepteren. Het helpt ons als je ons het bestelnummer kunt geven wanneer je contact met ons opneemt over je bestelling.

9.5. Als we je bestelling niet kunnen accepteren, sturen we je een e-mail om je dit te laten weten en zullen we je geen kosten in rekening brengen voor de Ohme Producten. Een reden voor het niet accepteren van je bestelling kan zijn dat:

9.5.1. het Ohme Product niet op voorraad is;

9.5.2. we te maken krijgen met onverwachte beperkingen van onze middelen die we redelijkerwijs niet konden voorzien;

9.5.3. we een fout hebben geïdentificeerd in de prijs of beschrijving van het Ohme Product;

of

9.5.4. we niet in staat zijn om een door u opgegeven leveringstermijn te halen.

9.6. Door een creditcard of een andere door ons geaccepteerde betaalmethode op te geven, verklaart en garandeert u dat u bevoegd bent om de aangewezen betaalmethode te gebruiken en dat u ons (of onze externe betalingsverwerker) machtigt om het totale bedrag van uw bestelling (inclusief toepasselijke belastingen en andere kosten) van uw betaalmethode af te schrijven. Als de door u opgegeven betaalmethode niet kan worden geverifieerd, ongeldig is of anderszins niet aanvaardbaar is, kan uw bestelling worden opgeschort of geannuleerd. U moet elk probleem oplossen dat we tegenkomen om verder te kunnen gaan met uw bestelling.

10. Levering van de Ohme Producten.

10.1. We streven ernaar alle bestellingen binnen 2 werkdagen te verzenden (afhankelijk van de beschikbaarheid van voorraad) vanaf de bevestiging van je bestelling. Je ontvangt een e-mail zodra je bestelling is verzonden. Eventuele verzendkosten worden onder uw aandacht gebracht voordat u uw bestelling verzendt.

10.2. De levering is voltooid zodra de Ohme Producten zijn afgeleverd op het afleveradres dat is vermeld in je bestelling en de Ohme Producten zijn vanaf dat moment jouw verantwoordelijkheid, met inachtneming van de bepalingen in onze garantie disclaimer.

10.3. Voor professionele klanten komen de partijen overeen dat de levertijden van de goederen indicatief en niet-bindend zijn. Wij zijn niet aansprakelijk in geval van laattijdige levering, tenzij deze laattijdige levering uitsluitend te wijten is aan onze opzettelijke, frauduleuze of zware fout. We accepteren geen andere verantwoordelijkheid voor late levering van het/de Ohme Product(en). In het geval dat we de goederen niet hebben geleverd binnen dertig (30) dagen na de bevestiging van je bestelling als consument ( d.w.z. iemand die het Ohme Product koopt voor privé huishoudelijke doeleinden en niet voor commerciële doeleinden), kun je ons verzoeken om de levering te doen binnen een extra periode die past bij de omstandigheden. Als we de goederen vervolgens niet binnen de extra tijd leveren, hebt u het recht om het contract te ontbinden.

10.4. Het eigendom van het/de Ohme Product(en) wordt pas aan u overgedragen op het moment dat we de volledige betaling hebben ontvangen, inclusief alle van toepassing zijnde verzendkosten.

11. Je bestelling wijzigen.

11.1. We kunnen geen wijzigingen of aanpassingen aanbrengen in bestellingen nadat ze zijn verwerkt.

11.2. Als je artikelen aan je bestelling wilt toevoegen, moet je een aparte bestelling plaatsen. Voor extra bestellingen worden aparte portokosten in rekening gebracht.

12. Je bestelling retourneren.

12.1. Als je een consument bent (d.w.z. je koopt de Ohme Producten voor privé-, huishoudelijke doeleinden en niet voor commerciële doeleinden) en je koopt een Ohme Product online, dan heb je een wettelijk recht om van gedachten te veranderen en een volledige terugbetaling te ontvangen voor elk Ohme Product dat je van ons koopt tot 14 dagen na de datum waarop je het hebt ontvangen.

12.2. Als je je bestelling wilt intrekken en de Ohme Producten wilt retourneren, kun je ons dat laten weten door contact met ons op te nemen per e-mail op/of voordat de retourtermijn is verstreken (14 dagen vanaf de datum waarop je de Ohme Producten hebt ontvangen) door gebruik te maken van het formulier in Bijlage I of een gelijkwaardige ondubbelzinnige mededeling. We sturen je een e-mail om te bevestigen dat we je verzoek tot herroeping hebben ontvangen.

12.3 Alle Ohme Producten moeten aan ons worden geretourneerd in dezelfde staat als waarin ze zijn ontvangen.

12.3. Als je je bestelling wilt retourneren omdat het (de) Ohme-product(en) defect is (zijn) of verkeerd is (zijn) beschreven, heb je het recht om het (de) Ohme-product(en) gerepareerd of vervangen te krijgen of om een deel van of al je geld terug te krijgen.

12.4. Zodra je ons hebt gemeld dat je de Ohme Producten wilt retourneren, moet je de ongewenste Ohme Producten retourneren binnen 14 dagen nadat je ons op de hoogte hebt gesteld van je beslissing om te annuleren. Stuur de Ohme Producten terug naar:

(Ohme Operations Ireland Limited, Unit B2, Fota Retail Park, Carrigtwohill, Cork, Republiek Ierland T45 W677.

Jij bent verantwoordelijk voor en draagt de kosten van het retourneren van het/de Product(en) en bent aansprakelijk voor het Ohme Product totdat het door ons is ontvangen.  We raden je aan een tracked en verzekerde retourmethode te gebruiken.

12.5. Zodra we je retourzending hebben ontvangen, nemen we contact met je op om de terugbetaling of omruiling te regelen. Wanneer je retourzending is verwerkt, sturen we je een bevestigingsmail. Je ontvangt je geld terug binnen 14 dagen vanaf de dag dat je je herroepingsrecht hebt uitgeoefend, op voorwaarde dat we tegen die tijd het Ohme Product of de Ohme Producten van je hebben teruggekregen, of dat je duidelijk hebt aangetoond dat ze naar ons zijn verzonden.

12.6. Als je de Ohme Producten retourneert omdat ze defect zijn of verkeerd zijn beschreven, betalen we je de basiskosten terug die je hebt betaald om de Ohme Producten aan je te leveren.

12.7.     Als je een vervangend Ohme-product of een terugbetaling wilt, retourneer het Ohme-product dan via de bovenstaande procedure, en we zullen de verzendkosten terugbetalen. Je bent te allen tijde verantwoordelijk voor de bewaring van het defecte Ohme Product totdat het aan ons is geretourneerd. We sturen je een e-mail om de ontvangst van het geretourneerde Ohme Product te bevestigen.  

12.7.     Wanneer je een vervangend Ohme Product wilt, streven we ernaar om je zo’n vervanging binnen 14 dagen na ontvangst van het geretourneerde product te sturen. Als het vervangende Ohme Product een hogere verkoopprijs heeft, behouden wij ons het recht voor om je het verschil tussen de verkoopprijs van het geretourneerde Ohme Product en het vervangende Ohme Product in rekening te brengen. Het vervangende Ohme Product valt ook onder onze productgarantie. De garantieperiode wordt opgeschort gedurende de periode die nodig is voor de reparatie of vervanging van het (de) Product(en).  Een vervangend product neemt de resterende garantieperiode van het originele product in beslag of gedurende 180 dagen vanaf de datum van vervanging of reparatie, afhankelijk van welke periode het langst is.

Wanneer je een terugbetaling wenst, streven we ernaar om het defecte Ohme Product binnen 14 dagen na ontvangst terug te betalen.   

12.8     We zullen geretourneerde Ohme Producten die defect zijn en niet langer onder onze garantie vallen niet repareren, vervangen of terugbetalen. Ter illustratie en zonder dat de opsomming beperkend is, we zullen de retourzending of vervanging van een Ohme Product(en) niet accepteren wanneer het Product defect is bevonden als gevolg van schade of defecten veroorzaakt door misbruik, verkeerd gebruik, nalatigheid, ongelukken, onjuist gebruik, met inbegrip van maar niet beperkt tot (i) onjuist gebruik van het Ohme Product en het niet opvolgen van de instructies en waarschuwingen in de productdocumentatie; (ii) blootstelling van het Ohme Product aan omgevingsomstandigheden die ongeschikt zijn voor het gebruik ervan of “Acts of God” zoals brand, aardbeving, overstroming, enz.(iii) onjuiste installatie door installateurs die niet uitdrukkelijk door ons zijn geautoriseerd; of (iv) het algemene uiterlijk van het (de) Product(en), zoals verkleuring of schade veroorzaakt door verf, vandalisme, slecht weer of schade aan uw eigen elektriciteitsvoorziening. 

13. Ohme Product.

13.1. Het Ohme Product wordt aan u geleverd op basis van het feit dat u het zult gebruiken in overeenstemming met de gebruikershandleiding die bij het Ohme Product wordt geleverd. U moet de voorwaarden van de gebruikershandleiding lezen, begrijpen en naleven.  Je moet voldoende mobiele dekking (3G/4G) hebben om de intelligente oplaadfuncties op je Ohme-product in te schakelen, anders zal het Ohme-product niet effectief werken.

13.2. Op dit moment wordt het Ohme Product gebruikt in landen waar Ohme actief is, namelijk het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal (de “Relevante Landen” en elk een “Relevant Land”). Deze landen kunnen van tijd tot tijd worden toegevoegd door Ohme als het activiteiten start in nieuwe landen en de lijst van Relevante Landen in deze clausule 13.2 zal dienovereenkomstig worden bijgewerkt.

13.3. Voor verkopen aan consumenten geldt dat de Belgische wet voorziet in de wettelijke garantie van conformiteit van de goederen, voor een periode van 2 jaar, bepaald door artikelen 1649bis tot 1649nonies en 1701/1 tot 1701/19 van het oude Burgerlijk Wetboek. We bieden een commerciële productgarantie dat bij levering en voor een periode van 24 maanden vanaf de levering voor draagbare oplaadkabels gekocht in en geleverd aan België op of na 1 juli 2022, en 36 maanden vanaf de levering voor thuisladers gekocht in en geleverd aan de EU, het Ohme Product zal:

13.3.1. in overeenstemming zijn met de beschrijving van het Ohme Product zoals beschreven op de Website op het moment van aankoop; en

13.3.2. vrij zijn van wezenlijke ontwerp-, materiaal- en fabricagefouten;

13.4. We zijn niet verantwoordelijk voor een inbreuk op de productgarantie als:

13.4.1. je verder gebruik maakt van het Ohme Product nadat je ons ervan op de hoogte hebt gesteld dat het Ohme Product niet voldoet aan de beschrijving of defect is;

13.4.2. je het Ohme Product zelf wijzigt of repareert of het laat wijzigen of repareren door een derde partij die niet door ons geautoriseerd is;

13.4.3. je niet voldoende mobiele dekking hebt voor het Ohme Product om intelligent opladen zoals hierboven beschreven mogelijk te maken;

13.4.4.  het product is beschadigd of defect als gevolg van misbruik, verkeerd gebruik, nalatigheid, ongelukken, onjuist gebruik, met inbegrip van maar niet beperkt tot (i) onjuist gebruik van het Ohme Product en het niet opvolgen van de instructies en waarschuwingen in de productdocumentatie; (ii) blootstelling van het Ohme Product aan omgevingsomstandigheden die ongeschikt zijn voor het gebruik ervan of “Acts of God” zoals brand, aardbeving, overstroming, enz.(iii) onjuiste installatie door installateurs die niet uitdrukkelijk door ons zijn geautoriseerd; of (iv) het algemene uiterlijk van het (de) Product(en), zoals verkleuring of schade veroorzaakt door verf, vandalisme, slecht weer of schade aan uw eigen elektriciteitsvoorziening. 

13.4.5. het Ohme Product afwijkt van de beschrijving of specificatie als gevolg van wijzigingen die zijn aangebracht om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de toepasselijke wettelijke of regelgevende eisen.

13.5. De commerciële productgarantie is afhankelijk van de nakoming van de betalingsverplichtingen van de koper volgens de overeengekomen voorwaarden. In het geval van niet-betaling, wanbetaling of een andere schending van de betalingsvoorwaarden in de koopovereenkomst, vervalt de garantiedekking na 12 maanden vanaf de datum van levering en Ohme behoudt zich daarna het recht voor om alle garantieclaims te weigeren en alle reparatie- of vervangingsverzoeken te weigeren.

13.6. Deze Voorwaarden zijn ook van toepassing op alle gerepareerde of vervangende Ohme Producten die wij aan jou hebben geleverd.

14.  Installatie

14.1.  De bepalingen van dit artikel 14 zijn alleen van toepassing wanneer Ohme de installatiediensten voor het Ohme Product levert.  Deze bepalingen zijn niet van toepassing en Ohme is niet verantwoordelijk met betrekking tot installatiekwesties of -kwesties waar Ohme geen installatiediensten aanbiedt en/of waar de installatie wordt uitgevoerd door een derde partij die niet door Ohme is geregeld.

14.2 Een installatie regelen. Je kunt de installatie van je Ohme Product aanvragen via een beschikbaar kanaal. Na ontvangst van je verzoek sturen we je een vragenlijst die je moet invullen. Je stemt ermee in dit eerlijk en nauwkeurig te doen. We gebruiken de resultaten van de vragenlijst om te bepalen of de installatie “standaard” of “niet-standaard of aangepast” is.  

14.3 Installatiekosten. Voor een standaardinstallatie zijn de installatiekosten al inbegrepen in de aankoopprijs van het Ohme Product, of aan je medegedeeld op het moment van aankoop, en de installatie wordt door ons uitgevoerd zonder extra kosten voor jou. Voor een niet-standaard installatie sturen we je een offerte voor de extra installatiekosten en wanneer je hebt bevestigd dat je akkoord gaat met deze kosten, boeken we een installatietijd. In alle gevallen bevestigen we je installatietijd per e-mail. 

14.4 Een installatie annuleren. Je kunt een installatie tot 48 uur voor de installatietijd kosteloos annuleren. Als je een installatie tussen 24 en 48 uur voor de installatie annuleert, betaal je €50 plus btw. Als je een installatie minder dan 24 uur van tevoren annuleert, betaal je 100% van de installatiekosten.  

14.5 Vereisten voor installatie op locatie. U, of als u niet aanwezig bent een door u gemachtigde persoon die 18 jaar of ouder is (“Bevoegd Persoon“), moet aanwezig zijn op het moment van installatie. Je geeft toestemming aan de Gemachtigde om alle noodzakelijke on-site beslissingen te nemen rond de installatie, zoals de plaatsing van het Ohme Product of de locatie van de bekabeling, namens jou.  

14.6 Je moet ervoor zorgen dat de locatie veilig en beveiligd is voor de installatie voorafgaand aan de installatietijd, en je garandeert, vertegenwoordigt en verbindt je ertoe om ervoor te zorgen dat alle gezondheids- en veiligheidswetten zijn nageleefd voorafgaand aan de aankomst ter plaatse van de persoon die door Ohme is geautoriseerd voor de installatie (de “Installateur“).  

14.7 U bent verantwoordelijk voor het verkrijgen van alle juiste toestemmingen die nodig zijn voor de installatie en in sommige gevallen kunnen wij u vragen om kopieën van deze toestemmingen aan ons ter goedkeuring voor te leggen voordat de installatie plaatsvindt. Als onderdeel van het installatieproces kunnen we samen het kabeltracé bekijken en ter plaatse kan je worden gevraagd om digitaal te tekenen voor het overeengekomen kabeltracé.  

14.8 In sommige omstandigheden kunnen extra werkzaamheden nodig zijn voordat je Ohme Product kan worden geïnstalleerd. Hieronder vallen ook omstandigheden waarin een lokale distributienetwerkbeheerder (DNO) jou of ons heeft geïnformeerd dat er extra werk nodig is voordat de installatie kan worden uitgevoerd. U erkent dat wij geen invloed hebben op dergelijke vertragingen. Wij zijn niet aansprakelijk voor verliezen als gevolg van dergelijke vertragingen en wij zijn niet verplicht om door te gaan met de installatie totdat de vereiste werkzaamheden zijn voltooid.   

14.9 Kosten na installatie. Wanneer een Ohme Product al is geïnstalleerd, en er zijn aanvullende werkzaamheden nodig met betrekking tot die installatie, bijvoorbeeld met betrekking tot het verplaatsen van het Ohme Product (en waar dergelijke werkzaamheden niet worden gedekt door garantie), dan zullen dergelijke aanvullende werkzaamheden in rekening worden gebracht en zullen wij u voorzien van een offerte voorafgaand aan het uitvoeren van de werkzaamheden.  

14.10 Afgebroken bezoeken. Als de Installateur op het afgesproken tijdstip voor de installatie de toegang wordt geweigerd, 10 minuten of langer op het terrein heeft gewacht zonder reactie of toegang, of als hij zich zorgen maakt over de veiligheid (inclusief de veiligheid op het terrein of onveilige weersomstandigheden) met betrekking tot de geplande installatie, dan kan de Installateur ervoor kiezen om de installatie af te breken zonder enige aansprakelijkheid jegens u. We kunnen ervoor kiezen om redelijke kosten die gemaakt zijn als gevolg van een door u veroorzaakt afgebroken bezoek op u te verhalen.  

14.11 Installatietijden zijn slechts schattingen. U begrijpt en gaat ermee akkoord dat installatietijden slechts schattingen zijn en dat wij niet aansprakelijk zijn voor verliezen die u of iemand anders lijdt wanneer een Installateur niet op de afgesproken installatietijd ter plaatse is.  

14.12 Redelijke vakkundigheid en zorgvuldigheid. Wij voeren de installatie uit, of wij zorgen ervoor dat de installatie wordt uitgevoerd door de Installateur, met redelijke vakkundigheid en zorg.  

14.13 Garantie. We geven 3 jaar garantie op installatiewerkzaamheden die zijn uitgevoerd door of namens Ohme, op voorwaarde dat er geen extra werkzaamheden (die niet door ons zijn goedgekeurd) zijn uitgevoerd sinds de oorspronkelijke installatie.  

15. Wijzigingen in deze Voorwaarden.

15.1. Het is mogelijk dat we deze Voorwaarden van tijd tot tijd moeten wijzigen. Alle wijzigingen die we aanbrengen, worden op deze pagina gepubliceerd. Wij kunnen u op de hoogte stellen van een wijziging door u een e-mail te sturen met details over de wijziging of door u op de hoogte te stellen van een wijziging wanneer u de Website of App gebruikt. Zorg ervoor dat u alle updates van de Voorwaarden leest voordat u de Website, Dienst of App blijft gebruiken.

16. Wijzigingen aan de website.

16.1. De Website wordt gratis ter beschikking gesteld.

16.2. Wij garanderen niet dat de Website, of de inhoud ervan, altijd beschikbaar zal zijn of ononderbroken zal zijn. De Website kan worden opgeschort of offline worden gehaald of de beschikbaarheid van de Website of een deel ervan kan worden beperkt om zakelijke of operationele redenen. We proberen je binnen een redelijke termijn op de hoogte te stellen van opschorting of intrekking.

16.3. U bent er verantwoordelijk voor dat iedereen die via uw internetverbinding toegang heeft tot de Website op de hoogte is van deze Voorwaarden en dat zij deze naleven.

17. Eigendom van rechten en gebruik van gegevens.

17.1. Wij zijn de eigenaar (of de licentiehouder) van alle onderliggende intellectuele eigendomsrechten in het Ohme Product (met inbegrip van de software die erin is opgenomen) en de Website (met inbegrip van het materiaal dat erop wordt gepubliceerd).

17.2. Wij zijn eigenaar van alle intellectuele eigendomsrechten in alle nieuwe materialen die worden gegenereerd door uw gebruik van de App en de Service. U stemt er hierbij mee in alle (vroegere, huidige en toekomstige) intellectuele eigendomsrechten die door uw gebruik van de App en de Service ontstaan, aan ons over te dragen, en wij aanvaarden deze, inclusief alle uitvindingen (octrooieerbaar of niet) en alle verbeteringen daarvan, alle gebruiksmodellen, alle geregistreerde of ongeregistreerde ontwerprechten, alle geregistreerde of ongeregistreerde handelsmerken, dienstmerken, logo’s, handels- en bedrijfsnamen, websiteadressen en domeinnamen, alle auteursrechten, auteursrechtelijk beschermde werken, werken van auteurschap (auteursrechtelijk beschermd of door enig sui generis recht), alle computerprogramma’s, computer-gerelateerde programma’s, broncodes en uitvoerbare of objectcodes, alle databaserechten, alle webpagina’s en online content; en alle rechten van dezelfde, gelijksoortige of gelijkwaardige aard, al dan niet gedeponeerd, waar ook ter wereld, voor zover deze beschermd kunnen worden door de toepasselijke wetgeving, alsmede aanvragen en voortzettingen van deze rechten en alle goodwill die verband houdt met het voorgaande. De overdracht is wereldwijd en geldt voor het geheel van de betrokken intellectuele eigendomsrechten, in het bijzonder voor alle economische rechten. Met betrekking tot het auteursrecht in het bijzonder, omvat deze overdracht het recht op reproductie, het recht op verspreiding en het recht op mededeling aan het publiek, evenals elke techniek, elke toepassing en elke bekende (digitale of analoge) vorm van exploitatie. De overdracht wordt geacht in werking te zijn getreden vanaf het moment van de uitvinding of creatie, voor de volledige duur van de wettelijke bescherming van de betreffende rechten, en dit in de ruimst mogelijke mate krachtens de toepasselijke wetgeving. Het is exclusief, onvoorwaardelijk en onherroepelijk en niet onderworpen aan enige vergoeding of betaling door ons (u wordt geacht voldoende gecompenseerd te zijn door de voordelen die u heeft door het gebruik van de App en de Service).

17.3.  Wij bezitten en hebben het recht om alle gegevens of informatie te gebruiken die wordt gegenereerd tijdens of in verband met jouw gebruik van de Website, het Ohme Product en onze Diensten. Voor alle persoonlijke gegevens die deel uitmaken van deze gegevens of informatie, zullen we uw persoonlijke gegevens alleen gebruiken in overeenstemming met en zoals uiteengezet in ons privacybeleid.

18. Hoe u de Website gebruikt.

18.1. U mag één kopie afdrukken en uittreksels downloaden van pagina’s van onze Website voor persoonlijk gebruik en u mag de aandacht van anderen binnen uw organisatie vestigen op inhoud die op de Website is geplaatst.

18.2. U mag de papieren of digitale kopieën van materialen die u hebt afgedrukt of gedownload op geen enkele manier wijzigen, en u mag geen illustraties, foto’s, video- of audiofragmenten of afbeeldingen los van de begeleidende tekst gebruiken.

18.3. Onze status (en die van eventuele geïdentificeerde bijdragers) als auteurs van inhoud op de Website moet altijd worden gerespecteerd.

18.4. Als u enig onderdeel van de Website of App afdrukt, kopieert of downloadt in strijd met deze Voorwaarden, zal uw recht om de Website, App en Service te gebruiken onmiddellijk ophouden en moet u, naar onze keuze, alle kopieën van de materialen die u hebt gemaakt retourneren of vernietigen.

18.5. Hoewel de Website en de Service wereldwijd toegankelijk zijn, kan het alleen worden gebruikt met onze Ohme Producten die moeten worden gebruikt op een voertuig dat zich in een Relevant Land bevindt. Houd er rekening mee dat sommige, of alle, functies van de Website of de Dienst mogelijk niet werken wanneer u er toegang toe verkrijgt van buiten een Relevant Land.

19. Virussen.

19.1. Wij garanderen niet dat de Website, de App of uw gebruik van de Service veilig is of vrij is van bugs of virussen.

19.2. U bent verantwoordelijk voor het configureren van uw informatietechnologie, computerprogramma’s en platform om toegang te krijgen tot de Website. U moet uw eigen virusbeschermingssoftware gebruiken.

19.3. Het is niet toegestaan om opzettelijk virussen, Trojaanse paarden, wormen, logische bommen of ander materiaal dat kwaadaardig of technologisch schadelijk is op de Website of App te introduceren. We staan ook geen pogingen toe om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot de Website, de server waarop de Website is opgeslagen of enige server, computer, database verbonden met de Website of de bijlage van de Website via een denial-of-service-aanval of een gedistribueerde denial-of-service-aanval.

19.4. Iedereen die betrokken is bij de hierboven vermelde activiteiten zal worden beperkt in het gebruik van de Website of de Dienst en loopt het risico een strafbaar feit te hebben gepleegd onder artikel 550bis of 550ter van het Belgisch Strafwetboek. Als we ons bewust worden van dergelijke activiteiten, zullen we dit melden aan de relevante wetshandhavingsinstanties en zullen we de identiteit van de betrokkenen moeten delen.

20. Forum en communicatie met andere gebruikers.

20.1. We kunnen functionaliteit aanbieden waarmee informatie kan worden gedeeld via een in-App chatforum (het “Forum”). Alle persoonlijke informatie die u toont of communiceert via het Forum wordt openbare informatie en wij zijn niet verantwoordelijk voor informatie die u openbaar maakt.

20.2. We kunnen te allen tijde communicatie verwijderen die aan ons wordt gemeld door andere gebruikers en die onwettig is of die we redelijkerwijs als obsceen, lasterlijk of beledigend beschouwen. Als u inhoud publiceert die wij van die aard achten, bent u verantwoordelijk voor alle schade die u of wij als gevolg daarvan lijden.

20.3. Houd er bij het gebruik van het forum bovendien rekening mee dat internettransmissies nooit volledig privé of veilig zijn. Alle berichten of informatie die u via het Forum verstuurt, kunnen door anderen worden gelezen of onderschept, zelfs als er een speciale melding is dat een bepaalde verzending gecodeerd is.

20.4. Als u ervoor kiest om te communiceren of af te spreken met een andere gebruiker door post/e-mailadressen, telefoonnummers of anderszins uit te wisselen via het forum, doet u dit op eigen risico.

20.5. Alle inhoud die u uploadt naar een Forum wordt beschouwd als niet-vertrouwelijk. U blijft eigenaar van de rechten op uw inhoud, maar u geeft ons een royaltyvrije, wereldwijde, niet-exclusieve, onbeperkte licentie voor die inhoud. Wij zijn niet verantwoordelijk voor royalty’s of andere vergoedingen in verband met dergelijke inhoud. We mogen de inhoud vrij gebruiken en overdragen. Alle persoonlijke gegevens die worden gebruikt of opgenomen in de inhoud zullen worden verwerkt in overeenstemming met ons Privacybeleid.

21. Beperkingen op je gebruik van het Ohme Product.

21.1. Je mag het Ohme Product, de Website of de Dienst niet gebruiken voor commerciële doeleinden, voor onwettige doeleinden of op een manier die niet in overeenstemming is met deze Voorwaarden.

21.2. We garanderen niet dat:

21.2.1. het Ohme Product compatibel zal zijn met alle voertuigen;

21.2.2. het Ohme Product te allen tijde uw voertuig zal opladen in overeenstemming met het oplaadschema; of

21.2.3. firmware, software of App updates of alle functies van dergelijke updates beschikbaar zullen zijn voor, of compatibel zullen zijn met, alle Ohme Producten die verkocht of geïnstalleerd zijn vóór de release datum van dergelijke updates.

21.3. U mag niet:

21.3.1. knoeien met enig onderdeel van het Ohme Product of het demonteren;

21.3.2. de SIM-kaart die bij het Ohme Product is geleverd verwijderen of er mee knoeien, een alternatieve SIM-kaart gebruiken die niet door ons is geleverd of de SIM-kaart gebruiken die bij een ander apparaat is geleverd; of

21.3.3. het Ohme Product gebruiken als u weet of vermoedt dat het op enigerlei wijze beschadigd kan zijn.

21.4. Je begrijpt dat alle reparaties aan het (de) Ohme-product(en) door ons worden uitgevoerd en je moet ons onmiddellijk op de hoogte stellen van alle problemen die je hebt met je Ohme-product.

21.5 Wanneer u enig deel van deze Voorwaarden schendt, kunnen wij gerechtelijke stappen tegen u ondernemen.

22. Onze verantwoordelijkheid tegenover u.

22.1. Hoewel u deze service gratis ontvangt, zijn wij niet verantwoordelijk voor verliezen die u lijdt als gevolg van het gebruik van onze service, behalve wanneer wij wettelijk verplicht zijn om verantwoordelijk te blijven voor dergelijke verliezen.

22.2. Anders dan waar we wettelijk verplicht zijn om verantwoordelijk te blijven voor alle verliezen die u lijdt als gevolg van het gebruik van het Ohme Product, is onze totale verantwoordelijkheid naar jou toe onder of in verband met deze Voorwaarden beperkt tot het bedrag dat u hebt betaald voor het Ohme Product.

22.3. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies, kosten of schade die wordt veroorzaakt door het volgende:

22.3.1. uw gebruik en/of misbruik van onze Ohme Product(en), de Website, de App of de Service, behalve wanneer dit is veroorzaakt door onze grove nalatigheid;

22.3.2. de manier waarop oplaadschema’s zijn geconfigureerd;

22.3.3. oplaadbeperkingen, aanpassingen aan de toepassing van uw oplaadschema of aanpassingen aan uw oplaadschema die we maken op basis van de vereisten van het elektriciteitsdistributiesysteem;

22.3.4. een onjuist ingesteld apparaat dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de Service, inclusief tijdzoneconfiguratie;

22.3.5. een defect aan uw voertuig;

22.3.6. een storing in de stroomvoorziening of elektrische distributie wanneer een Ohme Product je voertuig aan het opladen is; of

22.3.7. producten en diensten van derden waarover wij geen controle hebben en waarop wij vertrouwen om een deel van de Service te leveren, inclusief installatiefouten of schade veroorzaakt door de installatie aan fysieke eigendommen (bijv. de muur of de elektriciteitsvoorziening).

22.4. Wij sluiten onze verantwoordelijkheid jegens u op geen enkele wijze uit of beperken deze waar dit onwettig zou zijn. Dit omvat aansprakelijkheid voor overlijden of persoonlijk letsel veroorzaakt door onze nalatigheid; voor fraude of frauduleuze verkeerde voorstelling van zaken; voor schending van uw wettelijke rechten met betrekking tot de producten, inclusief het recht om producten te ontvangen die: zijn zoals beschreven en overeenkomen met informatie die wij u hebben verstrekt en van bevredigende kwaliteit zijn; zijn geleverd met redelijke vakkundigheid en zorg; en voor producten met gebreken.

23. De service beëindigen.

23.1. Deze Voorwaarden blijven volledig van kracht zolang u toegang blijft houden tot of gebruik blijft maken van de Ohme Product(en) en/of de Service, of totdat ze door u of ons worden beëindigd om welke reden dan ook die in deze Voorwaarden wordt uiteengezet.

23.2. We kunnen je Account en je recht om de Website, App en/of Dienst te gebruiken met onmiddellijke ingang en zonder voorafgaande rechterlijke tussenkomst opschorten of sluiten, als je een van hen of de Ohme Product(en) gebruikt op een manier die niet in overeenstemming is met deze Voorwaarden of illegale activiteiten uitvoert.

24. Geen rechten voor derden.

24.1 Onder voorbehoud van artikel 24.2 zijn deze Voorwaarden tussen jou en ons. Niemand anders heeft rechten onder deze Voorwaarden (behalve iemand aan wie je je garantie doorgeeft) om een van de voorwaarden af te dwingen. Geen van ons heeft de toestemming van een andere persoon nodig om het contract te beëindigen of deze voorwaarden te wijzigen.

24.2 Ohme Operations Ireland Limited mag haar rechten en verplichtingen onder deze Voorwaarden overdragen aan een andere groepsmaatschappij op voorwaarde dat een dergelijke overdracht geen negatieve invloed heeft op uw rechten of verplichtingen onder deze overeenkomst. Wij zullen u per e-mail of anderszins op de hoogte stellen wanneer een overdracht krachtens dit artikel 24.2 plaatsvindt.

25. Toepasselijk recht en jurisdictie

25.1. Door Producten, Diensten of de Website te kopen of te gebruiken, gaat u akkoord met deze voorwaarden, zoals deze van tijd tot tijd worden gewijzigd, die aan u worden verstrekt en door u worden geaccepteerd voordat het contract wordt gesloten.

25.2. Als je overeenkomst met Ohme Operations Ireland Limited is, worden deze Voorwaarden beheerst door Iers recht en stem je ermee in je te onderwerpen aan de exclusieve jurisdictie van de rechtbanken van de Republiek Ierland, onverminderd de regels van internationaal privaatrecht en de toepasselijke verplichte consumentenbeschermingswetgeving in het land waar je woont.

Last updated: 2 November 2023

BIJLAGE I: HERROEPINGSFORMULIER

(dit formulier alleen invullen en terugsturen als u het contract wilt herroepen)

Aan Ohme Operations Ireland Limited, met maatschappelijke zetel te Unit 74, Penrose Wharf, Penrose Quay, Co. Cork, Cork T23HF51, Republiek Ierland, ingeschreven in het Belgische handelsregister onder nummer 0770.775.856, en met e-mailadres [email protected]:

Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende goederen/levering van de volgende dienst* herroep/herroepen*

 • Besteld op*/Ontvangen op*:
 • Naam van consument(en):
 • Adres van consument(en):
 • Handtekening van consument(en) (alleen als dit formulier op papier wordt ingediend):
 • Datum:

(*) Doorhalen of aanvullen waar (niet) van toepassing