België

België

Ken de prijs vóór je start met laden!

Weet je niet goed hoeveel het kost om je wagen thuis op te laden? Da’s vervelend! Dankzij Ohme's slimme tariefintegratie tast je nooit meer in het duister over je laadkosten.

Waarom twijfelen veel mensen om hun wagen thuis op te laden?

Veel EV-bestuurders twijfelen om hun (bedrijfs)wagen thuis op te laden, simpelweg omdat ze niet weten hoeveel een laadbeurt hen gaat kosten. Zonder transparantie over de prijs voelt thuisladen als een gok – zeker als je een bedrijfswagen hebt en je jouw kosten correct wilt kunnen terugvorderen.  

Ohme brengt daar verandering in. Dankzij onze geïntegreerde tarief-API weet je op voorhand hoeveel elke laadsessie je zal kosten – nog vóór je start met laden. 

Een unieke feature die je niet terugvindt bij andere thuisladers!

Real-time tariefinformatie, ingebouwd in jouw lader

Onze app haalt in real-time tariefinformatie op bij jouw energieleverancier, dankzij een krachtige API. Maar wat betekent dat?

Real-time elektriciteitsprijzen

Ohme’s unieke tariefintegratie zorgt ervoor dat je altijd zicht hebt op de real-time energieprijzen binnen jouw specifieke energietarief. Selecteer je tarief in de lijst, en wij doen de rest!

Laad op de goedkoopste tijden

Onze tariefintegratie zorgt er ook voor dat je lader automatisch op de goedkoopste en groenste momenten kan laden. Leuk voor je portemonnee, én voor onze planeet!

Geen nare verrassingen meer

Je elektriciteitsrekening hoeft geen verrassing meer te zijn. Dankzij onze tariefintegratie weet je namelijk al op voorhand hoeveel elke laadsessie gaat kosten*!

 

*De kost is een schatting op basis van het ingestelde tarief.

Wind turbines in a green field

Heb je een dynamisch tarief? Dan kan je nóg meer besparen dankzij je slimme Ohme-lader

Je kan heel wat besparen op je laadkosten dankzij tariefintegratie. De app gaat namelijk op zoek naar het goedkoopste moment om te laden.

Dat kan bijvoorbeeld ’s nachts zijn als je geniet van een dag-nachttarief, maar ook op verschillende momenten doorheen de dag als je over een dynamisch elektriciteitstarief beschikt. Bij dynamische tarieven verschillen de prijzen namelijk van uur tot uur, of soms zelfs per kwartier.

Je slimme Ohme-lader speelt hierop in, waardoor je jouw laadkosten nog verder kan verlagen!

Weet je niet goed wat een dynamisch tarief inhoudt? Je leest er alles over op onze blog. 

Ohme Home Pro EV charger

Transparant laden = slimmere terugbetaling

Als je met een bedrijfswagen rijdt, is het extra belangrijk dat je weet hoeveel je thuislaadsessies kosten. Onze app zorgt voor duidelijke data (die je heel simpel kan exporteren), waardoor een terugbetaling aanvragen gemakkelijker en accurater wordt.

Maar ook als je met een privé-wagen rijdt wil je zeker zijn dat je niet op de duurste momenten van de dag laadt. Geen probleem, dankzij Ohme’s unieke tariefintegratie. 

Begin vol vertrouwen met laden. Wij zorgen voor de berekeningen! 

Benieuwd hoe het werkt?

In deze korte video zie je hoe gemakkelijk het is om je tarief in te stellen en slim te beginnen laden! 

Klaar om controle te krijgen over jouw laadkosten?

Als je slim, groen én goedkoop wil laden is Ohme dé perfecte keuze voor jou!

 

Neem contact op met één van onze experts. Zij bespreken graag je installatienoden en brengen je in contact met een gecertificeerd installateur in jouw buurt.

Nog niet zeker welke slimme Ohme-lader bij jou past?

Nog niet zeker of je wil gaan voor de Ohme Home Pro, met zijn LCD-scherm en vaste kabel, of voor de ePod, ons compact socketmodel?

 

Of misschien ben je wel op zoek naar een mobiele laadoplossing, zoals onze Ohme Go?

FAQ’S

Wat is het verschil tussen een laadpaal met of zonder vaste kabel?

Een thuislaadpaal met vaste kabel wordt geleverd met een vaste kabel zodat je die altijd ter beschikking hebt wanneer je wil laden. Je hoeft dus niet meer in de kofferbak op zoek te gaan: je laadpaal is altijd klaar!

Een laadpaal zonder vaste kabel is een universele laadpartner. Of je EV nu een Type 1 of Type 2-kabel verkiest, deze laadpaal is geschikt voor iedereen! Haal even je eigen kabel tevoorschijn en hop, je bent aan het laden!

Waarom zou ik de Ohme-app downloaden?

De Ohme-app is jouw partner voor slim laden. Met de Ohme-app krijg je de volledige controle over je laadstation. In een paar klikken start je onmiddellijk met laden of stel je je slimme laaddoelen in voor later – de keuze is aan jou! Via de app kan je ook een prijsplafond instellen en besparen op je energierekening.

Wil je je laadstation beveiligen? Via de app kan je instellen dat je goedkeuring moet geven voor iemand kan laden, de knoppen op het toestel vergrendelen en de indicatielichtjes en het scherm uitschakelen.

De app geeft ook een gedetailleerde geschiedenis van elke laadsessie en geschatte kosten op basis van je energietarief. En met een Ohme-account krijg je snel toegang tot alle belangrijke informatie over je lader of als je ondersteuning nodig hebt. Het draait allemaal om het eenvoudiger, slimmer en beter maken van jouw EV-laadervaring.

Hoeveel kost het om mijn wagen thuis op te laden?

Dat kunnen we moeilijk exact zeggen. Veel hangt namelijk af van je laadgewoontes en je energietarief.

Wat we wel kunnen zeggen is dat Ohme voordeliger opladen een fluitje van een cent maakt. Dankzij onze unieke tariefintegratie kan je laadpaal namelijk zelf op zoek naar de goedkoopste momenten om te laden. Jij plugt dus simpelweg je wagen in en laat in de app weten wanneer je wilt dat de wagen klaar is, Ohme doet de rest!

Een extra tip: kies voor een dynamisch elektriciteitstarief! Daarmee kan je namelijk het meeste besparen op je laadbeurten. Weet je niet goed wat dat inhoudt? Je leest er hier alles over!

Hoe lang duurt het om mijn EV thuis op te laden?

Hoe lang het duurt om je EV te laden hangt af van verschillende factoren:

  • de grootte van je batterij
  • de snelheid waarmee je wagen kan opladen
  • hoe krachtig je lader is

Ohme-laders bestaan in verschillende snelheden (7,4kW – 11kW – en binnenkort ook 22kW). Hoe snel je je wagen kan laden hangt dus af van welke lader je koopt. De snelheid van de laadpaal staat gelijk aan het aantal kW waarmee hij je wagen per uur kan laden. Een lader van 7,4kW kan je wagen dus maximaal laden met 7,4kW per uur!